header white Ingyenes online tanácsadás a Rend.Be.Jössz Tanácsadó Központban

Ingyenes online tanácsadás a Rend.Be.Jössz Tanácsadó Központban

A nemzetközi és hazai önkéntes mozgalmakon felbuzdulva szeretnénk mi is adni Nektek. Azt, amit mi tudunk: figyelmet, meghallgatást, időt.

A COVID-19 járványügyi helyzet idejére ingyenes, egyéni, 50 perces konzultációk vehetők igénybe online formában. 

A jelenlegi helyzet mindannyiunk számára próbatételekkel teli, megterhelő és újratervezést, rugalmasságot igénylő időszaknak bizonyul.

A nehéz időkben igazán fontos az összetartás érzésének erősítése, mert együtt erősebbek és ellenállóbbak is vagyunk. A nemzetközi és hazai önkéntes mozgalmakon felbuzdulva nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen időkben mi is adhatunk Nektek. Azt, amit mi tudunk adni: figyelmet, meghallgatást, időt.

A COVID-19 járványügyi helyzet idejére útjára indítjuk kezdeményezésünket, amelynek keretében igénybe vehetők ingyenes egyéni konzultációk online formában. A konzultációk 50 percesek.

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik:

  • talajvesztettséget, bizonytalanságot élnek meg a kialakult helyzet miatt, melyben jól esne ezeknek az érzéseknek a megosztása, értő figyelem és támogatás
  • olyan egyszerű stresszkezelő technikák iránt érdeklődnek, melyek segítségükre lehetnek mindennapjaikban
  • a helyzet miatti szorongásukat, félelmeiket szeretnék kibeszélni 
  • szeretnék felmérni erőforrásaikat, valamint azokat a körülményeket, amikre jelen helyzetben fókuszálhatnak, amelyekből energiát nyerhetnek
  • szeretnék stabilitás-érzetüket növelni a pszichológia eszköztárának megtapasztalásával
  • diákként nehézségeket élnek meg a kialakult helyzetben, és megoldásokat keresnek a hatékony és eredményes online tanuláshoz
  • szülőként bizonytalanok abban, hogy hogyan tudják gyerekeiket támogatni a távoktatás okozta nehézségekben
  • hajlandóak tenni magukért, és azért, hogy a helyzetet minél építőbben, konstruktívabban élhessék meg

telefon
Az egyéni konzultációk az alábbi kollégáknál vehetők igénybe a meghatározott idősávok függvényében és a jelentkezési sorrendet is figyelembe véve.

Allison Anna, párkapcsolati tanácsadó 

PC040041_anna_25Ebben a megváltozott élethelyzetben két tini lány anyukája és feleség cipőjében élem át én is a mindennapok kihívásait. Szeretnék a tapasztalt élményeimmel és a tanult támogató/konstruktív eszköztárammal hozzájárulni, hogy a ti segítségetekre legyek ebben a nehéz időszakban. Keressetek nyugodtan párkapcsolati elakadásokban, konfliktusok kezelésében, napi szülő/gyermek - munka/tanulás rutinok kialakításában, egyéb életvezetési kérdésekben. Elég egy kósza gondolat vagy elhatározás a változás kezdetéhez!
Fogadási idő: hétfő 16-18 óra, elérhetőség: allisonsmethod@gmail.com

Darvas Judit, tanulmányi mentor

P9120082_25Az online tanulás egészen másfajta készségeket és hozzáállást kíván meg a diákoktól, mint amihez hagyományos tanulmányaik során hozzá voltak szokva. A tudatos időbeosztás, a hatékony tanulási módszerek és mindenekelőtt a belső motiváció most különösen fontossá vált. Azokat a 12 év feletti diákokat szeretném támogatni, akik most még küszködnek a távoktatás világában, de megoldásokat keresnek, és ki akarják alakítani a saját rendszerüket erre a nehéz időszakra.
Fogadási idő: szerda 16-18 óra, elérhetőség: judit@darvasjudit.hu

Szabó Gréta, pszichológus

P9120089_25A jelenlegi helyzet a fiatal felnőttek számára is sok új kihívást hordoz. A kollégiumok bezárása miatt talán te is újra hazaköltöztél a családodhoz, a bezártság pedig könnyen kiélezheti a konfliktusokat. Egyetemistaként, érettségizőként ezen kívül a közelgő vizsgaidőszak is bizonytalanságot okozhat benned. Talán te is tapasztalhatsz visszalépést az anyagi függetlenségedben is, ha eddig diákmunkát végeztél. Mindez csak néhány stressztényező, amellett, hogy kevésbé veszélyeztetett fiatalként is aggódhatsz a saját jóllétedért, családtagjaid, barátaid egészségéért. Ha úgy érzed, szeretnél beszélgetni a krízis kapcsán benned lévő gondolatokról, érzelmekről, akkor keress bátran!
Fogadási idő: péntek 16-18 óra elérhetőség: szabogreta.pszichologus@gmail.com

Szemenyei Eszter, pszichológus

P1230060_1_25Pszichológusként és dúlaként a veszélyhelyzet idején azon nőket szeretném támogatni, akik az elkövetkező hónapokban gyermeknek adnak életet, és lelki támogatásra szorulnak biztonságérzetük, lelki stabilitásuk megőrzése, visszanyerése érdekében. A gyermekáldásra még csak vágyók is elbizonytalanodhatnak a jelen helyzet megváltozott körülményei miatt. Ezen kívül azon nőket is várom, akik úgy érzik, elakadtak nőiségük valamely területén/állomásán, és ezt a jelenlegi helyzet felerősítette. 
Fogadási idő: hétfő 14-16 óra, elérhetőség: bejelentkezes@szemenyeieszter.hu

Szirtes Lili, tanácsadó szakpszichológus 

P4220273_logo_25Természetes és érthető ezekben az időszakokban nem jól lenni. Mivel nem áll rendelkezésünkre hasonló esetre nézve múltbéli ismeret, ideiglenesen elveszíthetjük a tájékozódási pontjainkat. A bizonytalan, változó helyzetben abban segítem a hozzám forduló felnőtteket, hogy érzelmi értelemben stabilizálják a talajt, ami ideiglenesen kicsúszott a lábuk alól. Online találkozunk, és ennek során a jelenlegi állapot feltérképezésére, erőforrások tudatosítására és gyakorlatok tanulására, azok mélyítésére helyezzük a hangsúlyt.
Fogadási idő: csütörtök 16-18 óra, elérhetőség: szirteslili.rendbejossz@gmail.com

Kívánunk töltődéssel teli, emberi kapcsolatokat gazdagító időszakot és jó egészséget mindenkinek!


A Rend.Be.Jössz Tanácsadó Központ Csapata